Naši tečajevi

Odaberi vještinu koju želiš naučiti

SQL i baze podataka 1 (Online)

Izrada i planiranje baza podataka jedna je od najvažnijih vještina u razvoju informatičkih proizvoda. Prijavi se i nauči je!

Svaka web i mobilna aplikacija, kao i svaki program koji upravlja i pohranjuje podatke treba bazu podataka. Znanje o tome kako *planirati bazu podataka jedna je od najvažnijih vještina *prilikom izrade novog informatičkog proizvoda. Većina računalnih programa, web stranica i mobilnih aplikacija upotrebljava baze podataka za sigurnu pohranu podataka.

U ovom trotjednom tečaju, koji se održava uživo, ali putem interneta, videopoziva, naučit ćeš kako pravilno dizajnirati plan baze podataka te kako upotrebljavati SQL za izradu i upravljanje bazama podataka.

Što ću naučiti?

 • Što su baze podataka, koje vrste baza podataka postoje i zašto ih upotrebljavamo
 • Koje su razlozi za i protiv upotrebe baze podataka
 • Definirati ključne elemente poslovnog procesa te prepoznati tablice i podatke u njemu
 • Izraditi shemu baze podataka i odnosa među tablicama
 • Planirati/dizajnirati bazu podataka
 • Za što se sve upotrebljava SQL: pisanje, čitanje, spajanje podataka, ažuriranje, brisanje i sve ostale načine za upravljanje podacima pomoću SQL-a.

Svaki će sudionik tijekom tečaja izraditi planove za 10 različitih baza podataka i razviti ih pomoću naredbi SQL-a. Kroz te ćeš primjere naučiti kako pravilno planirati bazu podataka i moći ćeš odmah upotrijebiti to znanje u svojim IT projektima!

Datumi

Tečaj traje 3 tjedna.

 1. predavanje: Uvod u SQL (prve SQL naredbe i tvoj prvi plan za bazu podataka)
 2. predavanje: Tablice i odnosi među njima (jedan-prema-jedan, jedan-prema-više)
 3. predavanje: Planiranje baze podataka, 1. dio (jednostavne baze podataka) 4.predavanje: Planiranje baze podataka, 2. dio (složenije baze podataka)
 4. predavanje: Izrada baze podataka pomoću SQL-a i dodavanje podataka
 5. predavanje: Posljednja lekcija i savjeti nakon tečaja

Predznanje

Tečaj je prikladan za potpune početnike pa predznanje nije potrebno. Vrlo je koristan i za osobe koje su već koristile baze podataka, no smatraju da njihovo znanje o planiranju baza podataka i razumijevanje SQL naredbi nije dovoljno čvrsto.

Što trebam imati sa sobom?

Svaki sudionik mora imati svoje računalo i pristup internetu.

Cijena

Ako se prijaviš dovoljno brzo, možeš platiti cijenu za rane prijave (Early bird) koja iznosi samo* 1299,00 HRK*. Poslije cijena može narasti do 2599,00 HRK.

Nakon tečaja

Sa znanjem SQL-a možeš postati analitičar/ka baza podataka ili, u budućnosti, stručnjak/inja. No čak i ako ne planiraš postati analitičar/ka, ovo je znanje:

 • korisno svakom programeru jer se u većini aplikacija i računalnih programa upotrebljavaju baze podataka za pohranu podataka
 • dobro za općenito razumijevanje svijeta informatike
 • korisno za stjecanje dubljeg uvida u rad s podacima i tablicama -dobro za poboljšanje tvojih analitičkih vještina, kao i vještina planiranja, koje su također korisne izvan svijeta SQL-a.

Prijavi se na listu čekanja

Prijavi se na naš newsletter!