Naši tečajevi

Odaberi vještinu koju želiš naučiti

Ljetna škola SQL-a i baza podataka 1 (Online)

Zagreb 23.08.2021 - 08.09.2021

Početak ljeta ne znači i prestanak svladavanja novih vještina! Stoga, SmartNinja ljetne škole pobrinule su se da nova znanja možeš usvojiti i s plaže! Pridruži nam se u online predavanjima te uz morsko osvježenje, osvježi i svoje znanje!

Primjerice, u ovom trotjednom tečaju, koji vodi iskusni SQL nindža Igor Perković, naučit ćeš kako pravilno dizajnirati plan baze podataka te kako upotrebljavati SQL za izradu i upravljanje bazama podataka.

Svaka web i mobilna aplikacija, kao i svaki program koji upravlja i pohranjuje podatke treba bazu podataka. Znanje o tome kako planirati bazu podataka jedna je od najvažnijih vještina prilikom izrade novog informatičkog proizvoda. Većina računalnih programa, web stranica i mobilnih aplikacija upotrebljava baze podataka za sigurnu pohranu podataka.

Što ću naučiti?

 • Što su baze podataka, koje vrste baza podataka postoje i zašto ih upotrebljavamo
 • Koje su razlozi za i protiv upotrebe baze podataka
 • Definirati ključne elemente poslovnog procesa te prepoznati tablice i podatke u njemu
 • Izraditi shemu baze podataka i odnosa među tablicama
 • Planirati/dizajnirati bazu podataka
 • Za što se sve upotrebljava SQL: pisanje, čitanje, spajanje podataka, ažuriranje, brisanje i sve ostale načine za upravljanje podacima pomoću SQL-a.

slack

Svaki će sudionik tijekom tečaja izraditi planove za 10 različitih baza podataka i razviti ih pomoću naredbi SQL-a. Kroz te ćeš primjere naučiti kako pravilno planirati bazu podataka i moći ćeš odmah upotrijebiti to znanje u svojim IT projektima!

Datumi

Tečaj traje 3 tjedna. Održava se dvaput tjedno (ponedjeljkom i srijedom) između 18:30 i 20:00 sati, uživo putem interneta.

 1. predavanje: Uvod u SQL (prve SQL naredbe i tvoj prvi plan za bazu podataka)
 2. predavanje: Tablice i odnosi među njima (jedan-prema-jedan, jedan-prema-više)
 3. predavanje: Planiranje baze podataka, 1. dio (jednostavne baze podataka)
 4. predavanje: Planiranje baze podataka, 2. dio (složenije baze podataka)
 5. predavanje: Izrada baze podataka pomoću SQL-a i dodavanje podataka
 6. predavanje: Posljednja lekcija i savjeti nakon tečaja
Course session

Predznanje

Tečaj je prikladan za potpune početnike pa predznanje nije potrebno. Vrlo je koristan i za osobe koje su već koristile baze podataka, no smatraju da njihovo znanje o planiranju baza podataka i razumijevanje SQL naredbi nije dovoljno čvrsto.

Što trebam imati sa sobom

Svaki sudionik mora imati svoj vlastiti laptop i punjač.

Što ako propustim predavanje?

Bez brige! Svaki polaznik dobiva pristup stranicama za polaznike na kojoj se mogu vidjeti sve lekcije. Ako se propusti neko od predavanja, lekcije se mogu samostalno proći kod kuće. Uz to, postoji i Slack na kojemu predavači odgovaraju na tvoja pitanja, a svi sati koji se održe online, bit će i snimljeni te će polaznici dobiti pristup snimkama.

Nakon tečaja

Sa znanjem SQL-a možeš postati analitičar/ka baza podataka ili, u budućnosti, stručnjak/inja. No čak i ako ne planiraš postati analitičar/ka, ovo je znanje:

 • korisno svakom programeru jer se u većini aplikacija i računalnih programa upotrebljavaju baze podataka za pohranu podataka
 • dobro za općenito razumijevanje svijeta informatike
 • korisno za stjecanje dubljeg uvida u rad s podacima i tablicama
 • dobro za poboljšanje tvojih analitičkih vještina, kao i vještina planiranja, koje su također korisne izvan svijeta SQL-a.

Cijena

Ako se prijaviš dovoljno brzo, možeš platiti cijenu za rane prijave (Early bird) koja iznosi samo 1299,00 HRK. Poslije cijena može narasti do 2599,00 HRK.

Posebna ponuda u sklopu SmartNinja ljetne škole Upiši i ostale tečajeve u sklopu SmartNinja ljetne škole i ostvari dodatne popuste:

 1. Ljetna škola Programiranja za početnike: Python
 2. Ljetna škola Hakiranja i internetske sigurnosti

Za upisana dva tečaja Ljetne škole ostvaruješ 10% dodatnog popusta, dok za upisana tri tečaja ostvaruješ čak 15% popusta!* *popust se može obračunati s već sniženom early bird cijenom

Za ostvarenje popusta javi nam se na [email protected]

Plaćanje na rate // Obročno plaćanje

Tečaj se može platiti u dvije rate: 50% iznosa prije početka tečaja, a ostalih 50% mjesec dana nakon početka tečaja.

Plaćanje

Nakon ispunjavanja registracijske forme, poslat ćemo ti račun na tvoju e-mail adresu. Račun bi se trebao platiti što prije moguće kako bi se osiguralo mjesto na tečaju.

Broj mjesta je ograničen na 12 sudionika. Prijavi se već danas!


Cijene

Cijena tečaja* Opis Datum dospijeća
1104,15 HRK Dodatnih 15% popusta za upisana tri tečaja Ljetne škole Cijena vrijedi do 22.08.2021
2599,00 HRK Puna cijena Cijena vrijedi do 23.08.2021

* Sve cijene uključuju PDV.


Prijavi se na listu čekanja

Prijavi se na naš newsletter!