Naši tečajevi

Odaberi vještinu koju želiš naučiti

SQL i baze podataka 1

Online 17.10.2022 - 02.11.2022

Svaka web i mobilna aplikacija, kao i svaki program koji upravlja i pohranjuje podatke treba bazu podataka. Znanje o tome kako planirati bazu podataka jedna je od najvažnijih vještina prilikom izrade novog informatičkog proizvoda. Većina računalnih programa, web stranica i mobilnih aplikacija upotrebljava baze podataka za sigurnu pohranu podataka.

U ovom trotjednom tečaju, koji vodi iskusni SQL nindža Igor Perković, naučit ćeš kako pravilno dizajnirati plan baze podataka te kako upotrebljavati SQL za izradu i upravljanje bazama podataka.

Course session

Što ću naučiti?

 • Što su baze podataka, koje vrste baza podataka postoje i zašto ih upotrebljavamo
 • Koje su razlozi za i protiv upotrebe baze podataka
 • Definirati ključne elemente poslovnog procesa te prepoznati tablice i podatke u njemu
 • Izraditi shemu baze podataka i odnosa među tablicama
 • Planirati/dizajnirati bazu podataka
 • Za što se sve upotrebljava SQL: pisanje, čitanje, spajanje podataka, ažuriranje, brisanje i sve ostale načine za upravljanje podacima pomoću SQL-a.

Svaki će sudionik tijekom tečaja izraditi planove za 10 različitih baza podataka i razviti ih pomoću naredbi SQL-a. Kroz te ćeš primjere naučiti kako pravilno planirati bazu podataka i moći ćeš odmah upotrijebiti to znanje u svojim IT projektima!

Datumi

Tečaj traje 3 tjedna. Održava se dvaput tjedno (ponedjeljkom i srijedom) između 18:00 i 19:30, online, uživo, putem videopoziva.

 1. predavanje: Uvod u SQL (prve SQL naredbe i tvoj prvi plan za bazu podataka)
 2. predavanje: Tablice i odnosi među njima (jedan-prema-jedan, jedan-prema-više)
 3. predavanje: Planiranje baze podataka, 1. dio (jednostavne baze podataka)
 4. predavanje: Planiranje baze podataka, 2. dio (složenije baze podataka)
 5. predavanje: Izrada baze podataka pomoću SQL-a i dodavanje podataka
 6. predavanje: Posljednja lekcija i savjeti nakon tečaja

Što ako propustim predavanje?

Svaki polaznik dobiva pristup stranicama za polaznike na kojoj može vidjeti sve lekcije. Ako propustiš neko od predavanja, ne brini – možeš samostalno proći lekciju kod kuće. Uz to, postoji i Slack na kojemu predavači odgovaraju na sva tvoja pitanja, a svi sati koji se održe online, bit će i snimljeni te će polaznici dobiti pristup snimkama.

Predznanje

Tečaj je prikladan za potpune početnike pa predznanje nije potrebno. Vrlo je koristan i za osobe koje su već koristile baze podataka, no smatraju da njihovo znanje o planiranju baza podataka i razumijevanje SQL naredbi nije dovoljno čvrsto.

Što trebam imati sa sobom

Svaki sudionik mora imati svoj vlastiti laptop i punjač.

Cijena

Ako se prijaviš dovoljno brzo, možeš platiti cijenu za rane prijave (Early bird) koja iznosi samo 1299,00 HRK (172,4 EUR). Poslije cijena može narasti do 2599,00 HRK (344,94 EUR).

Možeš platiti i u ratama. Obično se plaća u dvije rate, 50% cijena prije početka tečaja i ostatak prije završetka tečaja. Ako želiš iskoristiti tu mogućnost, navedi je u svojem obrascu za prijavu.

Napomena - ako kupujete tečaj za drugu osobu, javite nam se na [email protected]!

Nakon tečaja

Sa znanjem SQL-a možeš postati analitičar/ka baza podataka ili, u budućnosti, stručnjak/inja. No čak i ako ne planiraš postati analitičar/ka, ovo je znanje:

 • korisno svakom programeru jer se u većini aplikacija i računalnih programa upotrebljavaju baze podataka za pohranu podataka
 • dobro za općenito razumijevanje svijeta informatike
 • korisno za stjecanje dubljeg uvida u rad s podacima i tablicama
 • dobro za poboljšanje tvojih analitičkih vještina, kao i vještina planiranja, koje su također korisne izvan svijeta SQL-a.

Cijene

Cijena tečaja* Opis Datum dospijeća
1299,00 HRK 172,4 EUR - Rana prijava (Early bird) - 50% popusta Cijena vrijedi do 16.10.2022
2599,00 HRK 344,94 EUR - Puna cijena Cijena vrijedi do 17.10.2022

* Sve cijene uključuju PDV.


Prijavi se na listu čekanja

Prijavi se na naš newsletter!