Odaberite naš najprodavaniji tečaj! Web Development 1
ODABERI TEČAJ
POČINJEMO USKORO: Web Development 1
Pogledaj više

Koji je tečaj odabrati: Web development 1 ili Programiranje za početnike?

Želiš neku promjenu u životu ili potpuni zaokret u karijeri? No, ne znaš mnogo o programiranju i nisi siguran koji bi Smartninjin tečaj za početnike za tebe bio najprikladniji?

S obzirom na to da imamo čak dva tečaja koja uvode početnike u svijet programiranja, donosimo ti njihovu detaljnu usporedbu. Provjeri što nude Web development 1 i Python (Programiranje za početnike)!

Što trebaš znati prije oba tečaja?

I Web development 1 i Python odvijat će se na hrvatskom jeziku, ali se od svih sudionika očekuje vladanje osnovama engleskog zbog čitanja literature i općenitog služenja programskim jezikom. No, što se tiče programskih jezika, ne moraš imati predznanje o programiranju – u tečaju Web development kreće se od samih osnova, dok su u Programiranju za početnike temelji programiranja uključeni u sam program tečaja.

Što trebam imati sa sobom?
Još jedna sličnost je i u tome da svaki sudionik mora imati svoj vlastiti laptop i punjač. I dobru volju. 🙂

No, krenimo na ono što te najviše zanima – sam program i razlike između ovih tečajeva.

Program tečaja Web Development 1

Tečaj se sastoji iz tri dijela: front-end programiranje, osnove programiranja u Pythonu i back-end programiranje u Pythonu te Google App Engine.

Većina je programera napravila svoje prve korake u web developmentu s front-end jezicima HTML-om i CSS-om, stoga ćeš i ti, ako odabereš ovaj tečaj. Osim toga, naučit ćeš raditi u popularnom okviru za CSS, Bootstrapu i početi izrađivati svoj vlastiti programerski CV na GitHubu.

Naučit ćeš osnove programiranja u Pythonu koji je zbog svoje čiste i elegantne sintakse jedan od najpopularnijih programskih jezika na svijetu. Kada svladaš jedan programski jezik, lako je prebaciti se na bilo koji drugi, s obzirom na to da su načela programiranja gotovo ista u svakome.

Osim front-end programiranja, svakoj je ozbiljnoj stranici potreban i back-end. Naučit ćeš kako izraditi web stranicu pomoću Pythona i postaviti je na hosting platformu zvanu Heroku. Uz to ćeš naučiti i kako upotrebljavati bazu podataka PostgreSQL.

Program tečaja Programiranje za početnike

Ako se ipak odlučiš za “čisti” Python, tijekom ovog tečaja moći ćeš stvoriti 10 različitih programerskih projekata (računalnih programa) da izoštriš svoje znanje i uključiš to kao jednu od vještina u životopis. Projekti daju odlično temelje za stvaranje vlastitih programa i skripti.

Kao završni projekt tečaja, stvorit ćeš vrlo zanimljiv program u Pythonu koji će lagano prikupiti željene podatke (data scraping) s web stranica. Ovo je vrlo korisno za pripremu programa iz područja financija i marketinga ili za bilo koga tko mora pronaći i obraditi online informacije.

Rezime svega što ćeš naučiti

Dakle, na tečaju Web development 1 naučit ćeš front-end jezike: HTML i CSS i unaprijediti svoje znanje pomoću popularnog okvira Bootstrap. Što se tiče back-end programiranja, naučit ćeš programski jezik Python koji ćeš upotrijebiti za izradu svoje prve, no ne i posljednje, web aplikacije i staviti je na internet preko platforme Heroku.

Uz to, saznat ćeš za sve važne alate koje informatičke tvrtke upotrebljavaju u svojem radu, kao što su GIT i GitHub.

A na tečaju Python naučit ćeš temeljne koncepte programiranja koji su isti u svim programerskim jezicima. Zbog toga, nakon ovog tečaja, neće ti biti teško prebaciti se na drugi programski jezik. Tečaj predstavlja odličan uvod u programiranje i daje dobre osnove za daljnje preusmjeravanje u web development, razvoj mobilnih aplikacija ili bilo što po tvom izboru.

Koliko traju tečajevi

Web development 1 traje 12 tjedana, a ukupno se sastoji od 24 predavanja. Tečaj Programiranje za početnike (Python) traje tri puta kraće – 1 mjesec ili 8 predavanja.

Cijena

Cijena tečaja za Web development 1 za rane prijave (Early bird) koja iznosi samo 3299.00 HRK. Poslije cijena može narasti do 6500.00 HRK.
Tečaj Python košta 1,399.00 kn ako uloviš early bird ponudu, ili 1,999.00 kuna po regularnoj cijeni.

Plaćanje na rate // Obročno plaćanje

Tečaj se može platiti u dvije rate: 50% iznosa prije početka tečaja, a ostalih 50% mjesec dana nakon početka tečaja. Ako želiš iskoristiti tu mogućnost, navedi je u svojem obrascu za prijavu. Pravilo vrijedi za oba tečaja.

Što ako propustiš neko predavanje?

Svaki polaznik dobiva pristup stranica za polaznike na kojoj može vidjeti sve lekcije. Ako propustiš neko od predavanja, ne brini se – možeš samostalno proći lekciju kod kuće. Uz to, postoji i forum na kojemu predavači odgovaraju na sva tvoja pitanja. Isto vrijedi za oba tečaja.

I, jesmo li ti pomogli u odluci? Sad kad znaš koje su sličnosti i razlike između tečajeva, preostaje ti samo popuniti prijavni obrazac za Web development 1 ili za Python. U svakom slučaju, oba su izbora dobar početak za promjenu u karijeri.

Nastavite sa čitanjem