Blog

Vijesti, inspiracija i savjeti

Programerske vještine koje će vam pomoći da se zaposlite

Programerske vještine koje će vam pomoći da se zaposlite

22.07.2021 Beatta Lovrečić

Predstavljamo vam neke vještine koje će vas pogurati na vrh liste kandidata za posao!

Fleksibilnost

Kao što u posljednje vrijeme vrlo često čujemo, velika je potražnja za full-stack programerima, odnosno onima koji barataju i front-end i back-end alatima. Ako ste početnik ili mijenjate karijeru, vaš pristup poslu i timu može biti prednost koja čini razliku. Tvrtke daju prednost kandidatima koji pokažu željom za učenjem, onima koji žele biti dio rješenja, koji se prepoznaju u viziji tvrtke i teže poboljšanju proizvoda.

Agilnost

Ovo je vještina koja je vrlo poželjna među programerima. Važno je znati pojednostaviti si posao - znati kako podijeliti velike projekte na manje zadatke, uspješno postaviti prioritete i prilagođavati se promjenama. Mnogo sadržaja o agilnom načinu razmišljanja može se naći na webu.

Mobilne tehnologije

Potražnja za programerima koji se bave mobilnim razvojem povećava se iz dana u dan. Početnicima preporučujemo da prvo dobro upoznaju web development, a sa stečenim znanjem, savladavanje mobilnih tehnologija je puno lakše.

Različite tehnologije

U posljednje vrijeme sve je veća potražnja za raznolikim vještinama. Pametno je imati više računalnih jezika u svom portfelju. Međutim, dobra je vijest da nakon što naučite jedan programski jezik, puno je lakše naučiti sljedeći.

Sigurnost

Porast korištenja cloud usluga znači da više brinemo za sigurnost podataka, što je otvorilo razne karijerne mogućnosti u području sigurnosti, usklađenosti (tj. compliancea), menadžmenta i kontrole kvalitete u cloud computingu.

UI + UX

Proizvodi postaju sve složeniji i sveobuhvatniji, stoga se povećala potreba za znanjem o dizajnu korisničkog sučelja i korisničkom iskustvu. Nužno je stvoriti aplikaciju koja je jednostavna i intuituivna za upotrebu. UX+UI dizajn je super vještina koja ide ruku pod ruku s front-end developmentom. Za one koji žele znati više o tome, preporučujemo Good UI blog.

Kako započeti?

Za sve koji žele ući u sferu programiranja, preporučujemo Web development 1, tečaj na kojem ćete naučiti osnove front-end i back-end developmenta, programski jezik Python, Google App Engine i ostala bazična znanja. Bit će to izvrsna polazišna točka za daljnji razvoj vještina, a sve to uz podršku super instruktora koji rado dijele savjete i znanja stečena tijekom mnogo godina programerskog iskustva!

programiranje programerske vještine ux ui user experience user interface agilnost mobilne tehnologije web development 1

Pogledaj naše tečajeve

Programiranje za početnike - Python (Online)

Programiranje za početnike - Python (Online)

Zagreb 26.10.2021

Naučite temelje programiranja i postanite programer! Ovaj tečaj koristi jedan od najpopularnijih jezika za programiranje, Python.

već od 1399,00 HRK

Prijavi se na tečaj
SQL i baze podataka 1 (Online)

SQL i baze podataka 1 (Online)

Zagreb 15.11.2021

Izrada i planiranje baza podataka jedna je od najvažnijih vještina u razvoju informatičkih proizvoda. Prijavi se i nauči je!

već od 1299,00 HRK

Prijavi se na tečaj

Prijavi se na naš newsletter!