Odaberite naš najprodavaniji tečaj! Web Development 1
ODABERI TEČAJ
POČINJEMO USKORO: Web Development 1
Pogledaj više

Intervju s polaznicom: “Ovo je bilo putovanje puno atrakcija uz vrlo kvalitetnog vodiča”

Ona je magistrica fizike i geofizike te majka dvije djevojčice. U slobodno vrijeme voli kuhati, svirati i šetati prirodom. Kada je, umjesto putujući, svoj godišnji odmor odlučila posvetiti učenju programiranja, shvatila je kako nije uvijek nužno napustiti udobnost svoga doma za putovanje puno atrakcija.

Njezino ime je Daniela Landeka i jedna je od polaznica SmartNinja škole programiranja koja je odlučila proširiti svoj, ionako već prilično bogat, spektar vještina.

Ovo je njezina priča.

Q: Daniela, što te motiviralo da upišeš SmartNinja tečaj programiranja i kako to da si odabrala baš SQL?

Svoj svakodnevni posao voljela bih unaprijediti radeći s bazama podataka. Dosadašnji povremeni susreti s SQL-om bili su uglavnom kopiranje već sastavljenih naredbi.

Kako volim razumjeti ono što radim, krenula sam samostalno istraživati po internetu. Nakon nekoliko video tečajeva shvatila sam da mi je ipak draža izravna interakcija s instruktorom.

Q: A kako to da si se odlučila za SmartNinja tečajeve programiranja?

Tečaj na SmartNinji mi se činio dovoljno opširnim za početnika i cjenovno je povoljan.

Odluka je bila konačna kada sam vidjela da predavanja počinju u vrijeme kad krećem na godišnji. Kolega s posla je tada u šali komentirao kako se svijet očito potpuno poremetio kad umjesto da bukiram kakvo putovanje, ja upisujem tečaj.

Kako god, ovo putovanje bilo je puno atrakcija uz vrlo kvalitetnog vodiča.

Q: Je li ti znanje koje si dobila na tečaju bilo dovoljno za daljnji samostalni rad i je li to stečeno znanje imalo utjecaja na tvoj svakodnevni rad danas?

Svakako, osnove i nit vodilja za daljnji rad su tu. Kako sam ja tip koji voli rad uz dobro vodstvo, najvjerojatnije da ću u dogledno vrijeme upisati i nastavak tečaja.

Budući da smo na tečaju dobili odličan uvid u osnove SQL-a, sve mi pomaže u svakodnevnom radu. Ipak, instruktorovi komentari i primjeri iz prakse olakšali su mi razumijevanje do tada meni apstraktnih pojmova i procesa.

Q: ​​Jesi li koristila još kakve resurse uz SmartNinja tečaj programiranja?

Uz sama predavanja na početku smo dobili i dosta dodatnih materijala i primjera, poveznica i programa što mi se pokazalo izuzetno korisnim.

Q: Hoćeš li nastaviti učiti o programiranju?

Programiranje i rad s podacima je nešto što me zanima i veseli. Iako nisam informatičke struke, tijekom svog obrazovanja i radnog iskustva programirala sam u različitim programskim jezicima, ali uvijek se može bolje i više.

Želja mi je i dalje učiti, naročito programirati u Pythonu.

Q: U potpunosti se slažemo. Uostalom, i ruska narodna poslovica kaže što je pametnija glava, to je lakše leđima, a znanje programiranja svakako uvelike olakšava svakodnevni rad. Reci nam za kraj, što bi poručila svima koji se nećkaju oko upisivanja tečajeva programiranja?

Ako ste odlučili naučiti programirati, SmartNinja tečaj skratit će vam vrijeme učenja jer ćete imati nekog tko će vas usmjeravati i pomagati vam.

Programiranje nije nešto što ćete naučiti samo čitajući ili slušajući, da biste ga savladali morate biti spremni na trening.

Uz sama predavanja na tečaju nastojte izdvojiti još barem toliko vremena za ponavljanje i samostalno učenje.

–-

Iako je Danielin njezin proces učenja SQL-a sa SmartNinjom službeno završio, Danielin put usavršavanja nije nikako gotov.

Ako i vi razmišljate o tome kako unaprijediti svoje vještine, proširiti svoja znanja, promijeniti smjer karijere ili jednostavno naučiti nešto novo za svoju dušu, sada je pravo vrijeme za to – prijavite se na naš SQL i baze podataka 1 ili za napredni tečaj SQL i baze podataka 2!

Nastavite sa čitanjem