Odaberite naš najprodavaniji tečaj! Web Development 1
ODABERI TEČAJ
POČINJEMO USKORO: Web Development 1
Pogledaj više

Intervju s polaznicom: Marketing i programiranje, zaljubljeni par

Pametna, ambiciozna i vedra, Svjetlana radi kao Digital Marketing Managerica u jednom bečkom startupu. Kad ne radi i ne putuje za Hrvatsku, ona čita, kuha i opušta se uz dobru glazbu. No, prije svega – Svjetlana je tech influencerica i gaming content kreatorica koju na Instagramu, TikToku i YouTubeu prati preko 16 000 ljudi.

Ono malo slobodnog vremena što joj ostane na kraju dana, odlučila je iskoristiti za savladavanje jedne vještine koja je, naizgled, potpuno oprečna marketingu.

Svjetlana je odlučila naučiti programirati.

Jesu li joj trebali prevoditelji i vodiči na tom (neobičnom) putovanju i je li SmartNinja ovdje bila ljubavni posrednik, saznajte u nastavku.

Q: Svjetlana, naučiti programirati prilično je neobična odluka za jednog marketingaša. Otkrij nam kako to da si odlučila upisati SmartNinja tečaj programiranja? Zašto baš frontend programiranje i kako to da si nakon tog tečaja odlučila nastaviti učiti web development?

A: Prvenstveno sam željela proširiti svoja znanja u području IT-a. Volim izazove, stoga mi je bilo iznimno zanimljivo kombinirati svoja postojeća digitalno-marketinška znanja s frontend developmentom.
Nakon što sam bila zaista zadovoljna tečajem frontenda, kao i Zrinkom – svojom mentoricom, osjetila sam da želim još više produbiti svoja znanja. Nisam trebala dugo razmišljati, čemu mijenjati formulu koja odlično funkcionira?

Tako je odluka ponovno pala na SmartNinja školu programiranja i tečaj web developmenta, budući da Python smatram jednim vrlo korisnim i svestranim jezikom.

Na kraju se ispostavilo da sam na tečaju naučila mnogo više od samih osnova Pythona.

Q: Jako nam je drago to čuti 🙂 Reci nam, je li ti znanje koje si dobila na tečajevima bilo dovoljno da nastaviš samostalno programirati i je li programiranje imalo utjecaja na to kako tvoj radni dan izgleda danas?

A: Je. S obzirom na to da smo dobili prilično dobre resurse za rad, kao i vrlo konkretne i detaljne upute od mentora koji su nam držali tečajeve, to je bilo i više nego dovoljno za samostalni nastavak programiranja.

Mogu reći kako je znanje koje sam stekla na SmartNinja tečajevima zaista imalo utjecaja na moj svakodnevni rad.

Q: Jesi li koristila još kakve resurse za učenje, uz pohađanje tečaj programiranja?

A: Prije i tijekom predavanja od instruktora smo dobili dodatne materijale koje smo razmjenjivali preko Slacka, a nakon nastave smo dobivali domaće zadaće koje je bilo potrebno riješiti do početka sljedećeg predavanja.

Q: Hoćeš li nastaviti učiti o programiranju?

A: Hoću, i to s velikim zadovoljstvom! Programiranje nije nešto što naučiš u jednom danu, niti u jednom mjesecu.
Isto tako, programiranje nije nešto što naučiš jednom i znaš za cijeli život.
Programiranje zahtijeva kontinuirano nadopunjavanje znanja novim frameworcima i tehnologijama. Poput bilo koje druge znanosti, ono zahtijeva predanost i samodisciplinu. Izazov mi je i dalje učiti o Pythonu, kao i o drugim programskim jezicima poput JavaScripta.

Q: Što bi poručila svim ženama koje se nećkaju oko upisivanja tečajeva programiranja?

A: Ulaganje u obrazovanje je najbolja investicija. Ukoliko se uključite u neki od SmartNinja tečajeva programiranja, možete očekivati visok stupanj profesionalnosti, puno zadataka i učenja.

Oboružajte se strpljenjem, pripremite se na mnoštvo izazova i ne sramite se postavljati pitanja instruktorima.

Q: Što misliš da bi korisno znati onima koji se odluče krenuti na neki tečaj programiranja?

A: Moja misao vodilja u životu, pa tako i u digitalnom svijetu programiranja i marketinga je sljedeća: “Posao će zaokupiti većinu vašeg života i jedini način da budete zaista ispunjeni jest da radite ono u što vjerujete. A jedini način da radite ono u što vjerujete jest da to volite.”. Tako je govorio Steve Jobs.
Ukratko: slijedite svoje poslovne snove i ne odustajte dok ih ne ostvarite.
Živite za to čime se bavite. Budite svoj vlasiti vizionar.

Ako i vi, kao i Svjetlana, razmišljate o nadogradnji svojih vještina ili promjeni karijere, sada je pravo vrijeme za to! Prijavite se na tečajeve Frontend programiranje: Uvod u HTML i CSS i Web Development 1 te iskoristiti early bird cijene!

Svakako požurite jer broj polaznika je ograničen!

Nastavite sa čitanjem